fbpx

Uus projekt toetab avalike teenuste pakkumist Saksamaa ja Hispaania ettevõtjatele

01.10.2024

Neljapäeval, 26. septembril Madridis toimunud kohtumisel käivitus uus projekt “Piirkondliku ettevõtluse toetamine uuenduslike tehnoloogiate, sealhulgas tehisintellekti kasutuselevõtu kaudu avalikes teenustes”, mille eesmärk on tõsta avalike teenuste kvaliteeti, võimaldades Saksamaa ja Hispaania ettevõtetel kasutada neid tõhusamalt oma tegevuse edendamisel.

Kohtumisel rõhutati uuenduslike tehnoloogiate tähtsust avalike teenuste arendamisel ja osalejad tõid esile mõlema riigi ees seisvaid väljakutseid.

“Meie usume eGAs, et avalike teenuste digitaliseerimine ei ole pelgalt trend, vaid see on ettevõtetele edenemiseks ja tegevuse laiendamiseks hädavajalik. Haldusprotsesside lihtsustamine ja teenuste osutamise parandamine vähendab seniseid tõkkeid ning annab ettevõtetele võimaluse oma tegevuse edendamiseks,” sõnas projektijuht Piret Hirv.

E-riigi Akadeemiale (eGA) on see esimene kord ellu viia projekti, mida rahastab Euroopa Komisjoni struktuurireformide toe peadirektoraat (DG REFORM). Projekti käigus töötatakse välja tegevuskava, mis aitab Saksamaa ja Hispaania ametiasutustel rakendada uuenduslikke tehnoloogilisi lahendusi. Eesmärki toetavad erinevad õppevisiidid ja koolitusprogrammid. Projekti eeldatav lõpp on 2026. aasta mais.

“Eesmärk on aidata kohalikel ettevõtetel säästa aega ja saada parem ligipääs teenustele ja rahastamisele. Oleme uhked, et rakendame esmakordselt DG REFORMi rahastatud projekti,” ütles eGA juhatuse liige Ingrid Toonekurg.

Saksamaad esindab projektis föderaalne majandus- ja kliimameetmete ministeerium, Hispaaniat Navarra, Extremadura, Andaluusia ja Madridi piirkondlikud ametiasutused.

Osaliste vahelise koostöö kaudu uuendatakse avalike teenuste pakkumist tänu uuenduslike tehnoloogiate kasutuselevõtule, mis toob kasu ettevõtjatele Saksamaal ja Hispaanias.