fbpx

Tutvustame Trembitat ja Vulykut Ukraina omavalitsusjuhtidele

05.03.2019

Projekti EGOV4UKRAINE meeskonnajuht Mari Pedak tutvustas andmevahetussüsteemi “Trembita” ja infosüsteemi “Vulyk” olemust ja eeliseid 400 Ukraina omavalitsuse ja piirkondlike riigiasutuste esindajatele 5. märtsil Kiievis toimunud U-LEADi konverentsil. Mõlemad lahendused on arendatud välja EGOV4UKRAINE projekti raames ning juurutatakse kasutusse 2020. aastaks.

“Trembita” süsteemiga on esimese valitsusasutusena juba liitunud Ukraina Rahandusministeerium. Peagi järgnevad Maksuamet ja Siseministeerium, et muuta avalike teenuste osutamine tõhusamaks ja läbipaistvamaks. Vaata “Trembita” andmevahetussüsteemi tutvustavat videot siin.

Infosüsteemi Vulyk juurutamine omavalitsuste teenuskeskustes algab järgmise üheksa kuu jooksul vastavalt U-LEAD programmi ajakavale. Vulyki esimesteks kasutajateks on 122 omavalitsuse teenuskeskused, kes sõlmisid konverentsil koostöö märgiks vastastikuse mõistmise memorandumid.

EGOV4Ukraina projekt on osa Ukraina haldusreformi toetavast U-LEAD programmist, mida rahastavad EL ja selle liikmesriigid Taani, Eesti, Saksamaa, Poola ja Rootsi.