fbpx

Kuuba digipööre

Kuuba
Riigid
Kuuba
Kestus
06/2024 – 07/2028
Eelarve
€ 3.1 miljon
Projektijuht
Partnerid
Rahastajad
Euroopa Komisjon

Projekti eesmärk on toetada Kuuba digipööret, suurendades võrdset, kaasavat ja läbipaistvat juurdepääsu nii avalikele kui ka erasektori digiteenustele ning edendada digitaalset suhtlust kodanike, ettevõtete ja ametiasutuste vahel. Projekti tegevusi viivad ellu EGA ja FIIAPP.

eGA meeskonna tegevused keskenduvad digitaalsete avalike teenuste osutamise suutlikkuse parandamisele ja infrastruktuuri tugevdamisele ning turvalisel andmevahetusel põhinevate digitaalsete avalike teenuste portaalide ja telemeditsiini võimaluste loomisele.

Peamised arendusvaldkonnad on:

  • Tehnilise raamistiku ja koostalitlusvõime loomine
  • Andmevahetus
  • Teabe- ja andmehaldus
  • Juurdepääsu loomine teenustele ja e-teenustele
  • Digitaalne identiteet ja digitaalallkirjad

eGA meeskond töötab koostöös Kuuba kommunikatsiooniministeeriumi ja teiste abisaajatega välja nende valdkondade toetamiseks vajaliku organisatsiooni ja tehnoloogia. Lisaks on projekti tegevuste eesmärk parandada maksuameti digitaalseid avalikke teenuseid, riiklikku statistikasüsteemi, samuti avalikke registreid ja katastrisüsteeme.

FIIAPP tegevus keskendub avaliku ja erateabe kasutamise seadusandluse täiustamisele, samuti digioskuste arendamisele ja digikultuuri edendamisele, eriti naiste, noorte ja eakate seas. Lisaks tugevdatakse valitsuse suutlikkust ebavõrdsust käsitleva avaliku statistika kogumisel, keskendudes soolisele võrdõiguslikkusele, sissetulekute jaotusele ja piirkondlikele erinevustele.